de onderneming in architectuur
home organisatie projecten contact

woonhuis Generaal van Portlandlaan te Eindhoven

De rommelige indeling van de oorspronkelijke leefruimte wordt grondig gereorganiseerd. Er ontstaat een duidelijker indeling van de ruimte. Aan de voor- en achterzijde wordt de woning uitgebreid. Het nieuwe volume aan de voorzijde herbergt de entreehal, het toilet en de garderobe. De aluminium gevel heeft rondom ondoorzichtig glas. De gewonnen ruimte wordt aan de keuken toegekend waardoor daar een woonkeuken kan ontstaan.

Achter is het nieuwe volume bestemd als woonkamer. Ook hier is de gevel helemaal van glas. In de smalle daklijst is aan de buitenzijde een aluminium jaloezie ingewerkt. Deze filtert het zonlicht en zorgt s-avonds voor privacy in het interieur. Een ranke stalen kolom draagt het dak. De indirecte verlichting is tussen de glasgevel en de plafondrand verwerkt. Een vrijstaande gashaard voor de aluminium glasgevel zorgt voor een huiselijk vuur met rondom zicht op de tuin.



zie ook:
woonboerderij Wezelstraat te Asten (2009)
woonhuis Sophia van Wrtemberglaan te Eindhoven (2008)
herinrichting tuin Vijfhuizerweg te Uden (2005)


projectenoverzicht